Obsah

Setkání se spisovatelkou

Typ: ostatní
Setkání se spisovatelkou Druháčci, díky pozvání paní Zakravačové, mohli opět zažít nevšední setkání. V Městské knihovně Hulín proběhla beseda s opravdovou paní spisovatelkou jménem Daniela Krolupperová. Některé děti její knížky už četly a tak není divu, že doslova koukaly! Daniela za námi přijela vlakem až z Prahy a podle jejích slov, celou cestu psala a psala. Ano, pracovala ve svém počítači na nové knize. Má jich na svém kontě už 36 a jak sama říká, práce je to krásná, ale není lehká. Jejím zaměstnáním je totiž překladatelství ze severských jazyků. Psaní knížek pro děti se věnuje ve svém volném čase.

Přečetla nám malou ukázka ze své připravované knihy „Josífku, k noze“. Při vyprávění o vzniku takové knížky jsme se dozvěděli, že se může stát i nepříjemná věc a ne vždy nakladatelství vybere ilustrátora podle jejího gusta. Ale například s Markétou Vydrovou, autorkou Františka z Kouzelné školky, je spokojená vždy.

Setkání to bylo poučné a přívětivé. A tím, že jsme poznali v autorce tak milého člověka, budeme mít k jejich příběhům určitě blíž. Těšilo nás velmi a děkujeme.

za všechny druháčky p.uč. Daniela Naučová

Fotogalerii naleznete zde.


Vytvořeno: 4. 1. 2019
Poslední aktualizace: 20. 1. 2019 20:43
Autor: Správce Webu