pestrost jídelníčku /opakování jídel/
velmi spokojen 92 odpovědí 26%
spokojen 193 55%
nehodnotím 35 10%
nespokojen 30 9%
kvalita polévek
velmi spokojen 59 17%
spokojen 133 38%
nehodnotím 111 32%
nespokojen 47 13%
zpracování masa /druhy, úprava/
velmi spokojen 104 30%
spokojen 159 46%
nehodnotím 47 13%
nespokojen 40 11%
bezmasá jídla
velmi spokojen 110 32%
spokojen 182 52%
nehodnotím 32 9%
nespokojen 26 7%
sladká jídla
velmi spokojen 183 52%
spokojen 120 34%
nehodnotím 37 11%
nespokojen 10 3%
teplota pokrmů
Velmi spokojen 122 35%
Spokojen 155 45%
Nehodnotím 47 13%
Nespokojen 26 7%
hygiena výdeje
velmi spokojen 100 29%
spokojen 126 36%
nehodnotím 63 18%
nespokojen 61 17%
chování personálu /ochota, vstřícnost/
velmi spokojen 151 43%
spokojen 144 41%
nehodnotím 41 12%
nespokojen 14 4%
prostředí jídelny
velmi spokojen 120 34%
spokojen 170 49%
nehodnotím 38 11%
nespokojen 22 6%
technická obsluha /objednávání, odhlašování/
velmi spokojen 160 46%
spokojen 127 36%
nehodnotím 51 15%
nespokojen 12 3%
Poznámky:
Poznámka byla zaznamenána ve 103 dotaznících.
13 strávníků v poznámce uvádí pouze spokojenost se stravováním ve školní jídelně.
Převážné množství poznámek vyjadřuje přání oblíbeného jídla strávníků jako například - zařadit do jídelníčku kebab, palačinky, pizzu, častěji saláty, vegetariánská jídla, každý týden krupici, méně ryb, hřibů, méně rýže, omáček a jiná individuální přání. V jednom případě strávník píše, abychom nevařili „ze sáčku“. Dva žáci uvedli, že si přejí větší porce.
37 připomínek se týkalo hygieny výdeje oběda/podnosy, příbory, stoly/ a prostředí jídelny.
Všechny poznámky jsme pečlivě vyhodnotili.
Oblíbená jídla dětí se v rámci možností provozu snažíme zařazovat s přihlédnutím k plnění výživových doporučení, která jsou pro nás závazná. Některá jídla jako palačinky a kebab však nejsme schopni v provozu připravit v odpovídající kvalitě, proto je nenabízíme. Žádné polotovary ze „sáčku“ nevyužíváme. Všechny polévky, bramborovou kaši, omáčky atd. připravujeme z čerstvých surovin. Stoly v jídelně jsou umývány několikrát během výdeje, jakmile to provoz a vytížení pracovnic dovoluje. Veškeré nádobí i podnosy jsou umývány vždy po každém použití. Snažíme se vychovávat děti ke kulturnímu stolování, omezit hlučnost používáním plastových nástavců nohou židlí i rozložením množství strávníků do celého období výdeje.
Děkujeme všem strávníkům, kteří se do ankety zapojili. Hodnocení strávníků je významnou pomocí pro naši práci.
Eva Fuksová, vedoucí ŠJ