Obsah

Potravinová sbírka

Typ: ostatní
Potravinová sbírka Dne 23.11.2019 se dobrovolníci z 9.B – Verča Kojecká, Dominika Konečná, Nicol Pecháčková, Denisa Rohlederová, Dan Obdržálek, Anita Ženožičková a Katka Janušová spolu s Mgr. P. Karlíkovou a Mgr. O. Zapletalovou vydali na potravinovou sbírku do Otrokovic, která probíhala v rámci celorepublikové potravinové sbírky.

 Abych upřesnila, jak nás vůbec napadlo se této akce zúčastnit, tak to bylo v rámci našeho celoročního projektu EVVO, který se tento rok zabývá potravinami. A jaký lepší nápad vymyslet, než v rámci projektu pomoct ostatním? Po příjezdu na nádraží jsme se vydali pěšky k Lidlu v Otrokovicích, kde na nás již čekal  Mgr. Tomáš Bernatík z Charity Otrokovice, na kterou letos  tato akce přispívala. Po seznámení s programem jsme se rozdělili do skupin a šlo se vybírat. První skupina stála hned u vchodu a jejich práce byla rozdávat letáčky s nejideálnějšími potravinami, které by lidé mohli do sbírky nakoupit. A  druhá skupina už pouze čekala za pokladnami s vozíkem připraveným na potraviny, které lidé byli ochotni do sbírky nakoupit.  Pro mě osobně to byla první potravinová sbírka, které jsem se zúčastnila a čekala jsem spoustu negativních reakcí. Byla jsem ale velmi mile překvapena, že až na pár jednotlivců, kteří s nápadem moc spokojení nebyli, byli všichni moc příjemní a dobrosrdeční a už za čtyři hodiny jsme dokázali vybrat čtvrt tuny potravin. Dokonce někteří zákazníci tvrdili, že jeli nakupovat pouze na potravinovou sbírku.

Celou akci hodnotím velice pozitivně a jsem ráda, že jsem měla možnost být její součástí. Pokud by někdo z vás měl také zájem pomoct těm, kteří to potřebují, jsem si jistá, že vás jako dobrovolníka při další sbírce vřele přivítají.

 

Za dobrovolníky z 9.B Dominika Konečná


Vytvořeno: 4. 12. 2019
Poslední aktualizace: 4. 12. 2019 14:21
Autor: Správce Webu