Obsah

Strýček Skrblík z 2.C u lékaře

Typ: ostatní
Strýček Skrblík z 2.C u lékaře Zvířecí mazlíčci ve třídách nejsou dnes ničím neobvyklým. Kanárci, želvičky, osmáci, pískomilové, králíci, achatiny. Patří k dětem jako kornout ke zmrzlině J . Třídním mazlíčkem 2.C je morče jménem Strýček Skrblík. Ještě ani ne půlroční angorák je chlupatá barevná kulička.

Mí t takové zvířátko není jen tak. To máte - klec, podestýlku, správné zvířecí jídlo, mističky, domeček a pak musíte pečovat. Mazlit – to nám jde nejlíp. Krmit – to by taky šlo. Čistit klec – k tomu je třeba pomoc dospěláka. Dopřát mu klidu, nehlučet – to je asi to nejtěžší o přestávkách.  Brát si ho domů na víkendy a prázdniny – jde úplně suprově, díky skvělým rodičům.

Je to radost i starost. A jak to tak bývá, přišlo podezření na nemoc.  Strýček Skrblík začal poskakovat, přímo vyskakovat a kvíkal a kvíkal. Že by se přejedl okurky, kterou má tak rád? Nebo ho snad trápí paraziti? Co mu chybí? Potřebujeme pomoc zvěrolékaře!!!!!!

Pan doktor Tomáš Žák pozval do ordinace celou naši třídu. Ochotně Skrblíka prohlédl a děti popisovaly problémy, kladly otázky a spoustu se toho dozvěděly i o jiných mazlíčcích. Náš angorák dostal injekci proti parazitům a my novou zkušenost.

Pane veterináři, děkujeme! Jsme rádi, že vás v Hulíně máme.

Fotogalerii naleznete zde


Vytvořeno: 4. 1. 2019
Poslední aktualizace: 20. 1. 2019 20:25
Autor: Správce Webu