Obsah

Ekosetkání 2018

Typ: ostatní
18.6. se naše tělocvična proměnila ve velkou „konferenční“ místnost. Své celoroční úsilí na miniprojektech EVVO prezentovali žáci od druhých do devátých tříd. I když na některých byla vidět nervozita, všichni svá vystoupení zvládli. Mohli jsme sledovat témata velmi různá – o zvířatech, rostlinách, zdravém stravování, kořenové čističce… Zajímavá témata byla například i o recyklaci knihy, celebrity a ochrana přírody nebo pozorování líhnutí motýlů. Prostě všichni svá témata zpracovali a prezentovali úspěšně.

Miniprojekty hodnotili členové parlamentu, výsledky sečetli s průběžným celoročním hodnocením a vyhlásili vítěze, který v září pojede na edukační program s EVVO zaměřením. Vítězem se stala 8.A, která se vybrala téma ochrany zvířat a zajímala se o opuštěná zvířata v útulku v Kroměříži a pandu červenou v ZOO Lešná. Na prvním stupni to byla  3.C, která celý rok „putovala“ se zvířátky.

Zazněla i slova přiznání neúspěchu a to je také důležité pro další práci. Cíl tohoto setkání – uvědomit si, že se musíme dívat kolem sebe s otevřenýma očima a chránit si naši Zemi, byl určitě splněn.

Fotogalerii naleznete zde.


Vytvořeno: 4. 1. 2019
Poslední aktualizace: 20. 1. 2019 15:24
Autor: Správce Webu